Portfolio

BlondLicht Kunstwerken:

In deze werken probeer ik vaak via een cartoon achtige benadering een emotie weer te geven. Ik werk voor deze kunststukken vaak met porselein maar ook met andere klei. Met de oven gevormd glas en hout vind je ook steeds meer terug in mijn werken. Ik heb een grote voorkeur voor werken die zijn gemaakt uit verschillende materialen. Deze versterken elkaar en kunnen daardoor de boodschap krachtig overbrengen.

Werk: Green in black and white

Mixed media, Pate de verre glas en shou sugi ban hout.

Maat, 2 meter bij 90 cm

Prijs, € 3.700,00

We zijn vergeten dat we onderdeel zijn van de natuur en staan als verdoofd te kijken naar een aarde die we letterlijk opbranden.

Werk: Unconvertible identity

Mixed media, Porselein en glas.

Maat, ware grote, ca maat 38/39

Prijs, € 2.500,00 complete lijn van 4 pumps

De lijn unconvertible identity bestaat uit een verzameling van 4 Pumps gemaakt van porselein en glas. Voor mij zijn deze pumps ontstaan om vorm te geven aan de vrouw. De schoen staat voor de vrouw vaak voor haar identiteit en de manier waarop ze zichzelf neerzet in de maatschappij. De uitermate oncomfortabele schoen laat de mate van aanpassing zien aan ideaalbeelden van andere en de complexen die ontstaan bij het weglopen en ontkennen van het zelfbeeld wat niet aansluit bij het eigen ik.

nr1: Cinderella complex

Durven onafhankelijk te zijn

nr2: it’s that time of the month

Ruimte maken voor de vrouwelijke kwetsbaarheid

nr3: #Metoo (im)balance

Wisseling van de wacht tussen slachtoffer en agressor

nr4: Silver lining

Schoonheid vinden in het loslaten van vastgelopen situaties

Werk: lichtobject Emotions

Mixed media, Porselein afgewerkt met cobalt en transparant glans glazuur, 3 x dimbaar led licht met koperen verbindingen.

Ruimte maken voor nooit geleefde kinderemoties

Prijs, Verkocht

Werk: Titty wall art

Mixed media, Aardewerk afgewerkt met een semi mat glazuur op wandpaneel

Maat, 2 meter bij 90 cm

Prijs, € 1.150,00 ( 15% van de opbrengst gaat naar Pink Ribbon)

Deze 29 Titty’s zijn allen net een beetje verschillend en zeggen dat het lijf goed is zoals het is. Een ideaalbeeld is een illusie en aan mode en tijd onderheven.

BlondLicht Gebruiksgoed:

De meerwaarde van een maaltijd zit hem voor mij in het opdienen. Dat beetje extra voor het oog maakt voor mij een maaltijd fijner, bijzonderder en smakelijker. Het met smaak en aandacht opdienen maakt eten en drinken tot een mooi moment en een rustpunt. In gebruiksgoed kies ik vaak voor stoere materialen. Net een beetje grove klei en vooral de klei nog herkenbaar in het zicht laten. Eerlijk en puur. Waar ik in  mijn kunstwerken vaak zoek naar perfectie waardeer ik in mijn gebruiksgoed graag de vervorming en de eigenheid van klei. Ik bak mijn gebruiktsgoed graag op hoge temperaturen (1240). Dit maakt ze veel sterker in gebruik en natuurlijk ook heel handig vaatwasmachine bestendig.